#4 Ediție specială Bookfest
Cărţi noi pentru copii, întâlniri cu scriitori, ateliere de lectură şi ilustraţie
Trimitem noua ediţie a newsletterului De Basm mai devreme decât de obicei, pentru a ne putea bucura împreună de târgul de carte Boookfest, care începe pe 28 mai. De miercuri până duminică, cele mai frumoase cărţi pentru copii îşi dau întâlnire la Romexpo Bucureşti. Vor fi lansări, discuţii cu scriitorii, sesiuni de autografe şi ateliere de lectură şi joacă. Am selectat câteva dintre evenimentele la care vor participa scriitorii şi ilustratorii români.
UNDE GĂSEŞTI AUTORII ROMÂNI LA BOOKFEST
JOI, 29 MAI
🚩ora 11.00 – standul Editurii Frontiera, lansare „Dovleceală cu morcovi” de DIANA TIVU
Al doilea volum de bandă desenată cu Vidră și Bursuc, cunoscuți copiilor din cartea „Cozonăcei cu stafide”. Cei doi prieteni își propun să facă un dovleac să râdă, dar planul le este dat peste cap de un personaj misterios și de... foarte mulți morcovi.
VINERI, 30 MAI
🚩ora 12.00 – standul Grupului Editorial ART, întâlnire cu ADINA ROSETTI
Scriitoarea va oferi autografe pe cea mai recentă apariție, romanul „Ultima provocare”, cu ilustrații de Irina Maria Iliescu (12+), apărut la Ed. Arthur. Patru colegi aflați în pragul adolescenței se regăsesc într-o situație neașteptată, care-i poartă dincolo de plictiseala programului obișnuit, compus din școală, teme și meditații pentru examenul de Evaluare Națională. Un roman care sondează frământările și anxietățile desprinderii de copilărie în lumea contemporană. (Lansarea va fi anunțată în curând)
🚩ora 13.00 – standul Grupului Editorial ART, întâlnire cu ANCA SMĂRĂNDACHE
Anca este ilustratoarea cărţii „De pe-o bună dimineață”, o antologie de poezii de Otilia Cazimir, publicată de Editura Vlad și Cartea cu Genius. Ea va oferi copiilor autografe ilustrate.
🚩 ora 14.00
standul Didactica Publishing House, întâlnire cu SIMONA EPURE
Cititorii vor avea ocazia să se întâlnească cu autoarea, dar şi cu ilustratoarea Lavinia Trifan pentru o sesiune de autografe și un atelier creativ.
standul Grupului Editorial ART, întâlnire cu ilustratorul DAN UNGUREANU. Live drawing și autografe ilustrate.
standul Editurii Polirom, întâlnire cu SIMONA ANTONESCU, autoarea seriei: „Istoria povestită copiilor”.
🚩ora 17.00 – standul Editurii Frontiera, lansare „Unde e Șosețica?” de T.O. BOBE, ilustrații de Alexandra Mîrzac
Simpatica Șosețică pleacă într-o călătorie „inițiatică” pentru reîntregirea perechii, iar în drumul ei prin cameră întâlnește fel de fel de personaje, pe care le atrage în această aventură domestică, povestită cu mult umor și căldură.
🚩ora 18.00 – standul Grupului Editorial ART, sesiune de autografe cu NADIA CIOBOTARU, autoarea volumului „Născuți în spațiu” (Trofeul Arthur, ediția a VII-a, Premiul pentru secţiunea 14 ani+)
SÂMBĂTĂ, 31 MAI
🚩ora 11.00 – standul Editurii Seneca, întâlnire cu IULIA IORDAN și tinerii colaboratori ai cărții „Rămâi cu tine”
„Care sunt cele mai relevante întrebări ale prezentului tău?” își vor întreba gazdele cititorii în cadrul unei întâlniri prietenoase inspirate de volumul „Rămâi cu tine”. Cartea este un tribut poetic adus filosofiei stoice a lui Seneca, dar mai ales adolescenței. Care sunt legăturile dintre ideile sau întrebările filosofice cele mai importante și ceea ce simțim sunteți invitați să descoperiți într-o carte unică.
🚩ora 11.00 – standul editurii Humanitas, lansare „Consulatul Lunii sau Adelina și crocodilii de mlaștină” de MATEI VIȘNIEC, cu ilustrații de Joèla Visniec.
Adelina și pisoiul ei vorbitor, Sleepy, sunt martori la o întâmplare extraordinară: crocodilii dintr-o mlaștină se insinuează în localitate și aduc cu ei mlaștina, la propriu și la figurat. Încet-încet, reptilele pun stăpânire pe oraș, iar oamenii, împărțiți în tabere pro și contra, se refugiază pe acoperișuri și încearcă să le facă față invadatorilor. Vârsta: 9+
🚩ora 11.30 – standul editurii Humanitas, lansare „Aventurile dragonului Maurice” de ADRIANA ȘTEFAN și ANA GROZSLER, cu ilustrații de Ionela Marinovschi.
Adriana Ștefan revine cu o nouă carte, în colaborare cu Ana Groszler, care-l are în centru pe Maurice, un dragon mov și gurmand, de numai 575 de ani! Maurice poate să călătorească din lumea poveștilor în lumea oamenilor, are parte de de aventuri, iar în final le demonstrează tuturor că oamenii nu pot trăi fără povești. Vârsta: 6+
🚩ora 11.30 – standul editurii Didactica Publishing House, lansare „Șoricelul Fursec și o întâmplare neașteptată” de SIMONA EPURE, ilustraţii de Lavinia Trifan
Cartea continuă seria întâmplărilor din seria „Șoricelul Fursec”, cu noi personaje și cu mai multe surprize. Partea de lectură va fi susţinută de actrița Mihaela Coveșeanu, iar lansarea va fi urmată de un atelier susținut de ilustratoarea Lavinia Trifan. Eveniment recomandat copiilor între 4 şi 8 ani.
🚩ora 12.00 – standul editurii Frontiera, lansare „Pădurea Vrăjitoarei Mici” de MIHAI BUZEA, ilustrații de Ioana Pârvan
Tati și fetița lui, Pisicone, se plimbă zilnic prin pădurea din apropierea casei. Cât timp Tati citește din cărticica lui de oameni mari, fetița stă de vorbă cu plantele și animalele în limba lor secretă, încercând să dezlege misterul Vrăjitoarei Mici care înfioară Ilecșii, Frații Scoruși, Stejarul Mămică și alte creaturi botanice. (7-10 ani)
🚩ora 14.00 – standul Bookfest Junior, lansare miniGrafic: „Toate pânzele sus!” de Radu Tudoran, un roman grafic cu ilustrații de Puiu Manu.
Adaptarea BD a romanului „Toate pânzele sus!”, realizată de legendarul Puiu Manu, condensează aventura echipajului de pe goeleta Speranța, oferind o lectură palpitantă și plină de culoare. Peisajele marine și personajele expresive transpun cititorul în universul romanului lui Radu Tudoran, care a încântat multe generații.
🚩ora 17.30 – Scena Arena, lansare „Elefantul lui Carol cel Mare. Un anti-manual de istorie” de CĂTĂLIN PAVEL
„M-am întrebat cum pot, într-un număr minim de pagini, să vă arăt rotițele dințate din gândirea unui istoric – ce i se poate părea lui interesant din toată harababura trecutului. Am renunțat la discursul didactic, pe care îl păstrez pentru mesele în familie, și am scris un fel de dialoguri amicale despre istorie.”, explică scriitorul Cătălin Pavel. (13+)
DUMINICĂ, 1 IUNIE
🚩ora 11.00 – standul Editurii Trei, întâlnire cu ANDREEA IATAGAN
Scriitoarea citeşte, se joacă şi desenează împreună cu cei mai mici dintre cititorii seriei create în jurul lui Miko, vulpea polară albăstrie plină de imaginaţie. Atelier recomandat copiilor de peste 3 ani.
🚩ora 11.00 – standul editurii Seneca, întâlnire cu IULIA IORDAN şi tinerii colaboratori ai cărții “Rămâi cu tine”
Cartea este un tribut poetic adus filosofiei stoice a lui Seneca, dar mai ales adolescenței. Care sunt legăturile dintre ideile sau întrebările filosofice cele mai importante și ceea ce simțim sunteți invitați să descoperiți într-o carte unică.
🚩ora 11.00 – standul Editurii Portocala Albastră, întâlnire cu BRANDI BATES (Citim Împreună România) şi CARMEN TIDERLE
Niciodată nu e prea târziu! Cum să faci cititul împreună cu cei mici o parte a rutinei de fiecare zi - este un atelier dedicat părinților și educatorilor despre cum să încurajați cititul împreună acasă, la grădiniță sau la școală și despre cum poveștile pot prinde viață cu un pic de imaginație și cu un obicei simplu, de fiecare zi.
🚩ora 11.00 – standul editurii Nemira, întâlnire cu CRISTINA ANDONE
Atelier pisicesc de imaginație, cu povești, jocuri și multe surprize pregătite special pentru cei mai mici cititori.
BIBLIOTECA DE BASM. NOI APARIŢII LA BOOKFEST
👉GRUPUL EDITORIAL ART
Aventurile Alisei în Țara Minunilor & în Țara Oglinzii, de Lewis Carroll, cu ilustrații de MinaLima. Cele două cărți clasice ale lui Lewis Carroll: o ediție de colecție, într-o formidabilă nouă traducere a lui Florin Bican.
Un yankeu la curtea regelui Arthur, de Mark Twain, cu lustrații de Anca Smărăndache. Unul dintre cele mai reușite romane ale lui Mark Twain, la fel de actual și de amuzant ca atunci când a fost scris.
Toți suntem minuni, text și ilustratii de R.J. Palacio. Povestea lui Auggie, un băiat de zece ani care s-a născut cu o gravă diformitate facială, a câștigat mai multe premii, între care E.B. White Read Aloud Award, și a fost finalistă la Medalia Carnegie.
Povestiri cu rost. Antologie de texte basarabene, autori: Pavel Boțu, Victor Prohin, Sanda Lesnea, Aurel Scobioală, Ariadna Șalari, Ana Lupan, Gheorghe Gheorghiu. Ilustrații de Mircea Pop. Înscriindu-se în tradiția povestirilor cu tâlc scrise de Al. Mitru, narațiunile surprind imaginarul copiilor, universuri populate de plante, animale și nu numai.
Vrăjitoarele, roman grafic de Roald Dahl, Pénélope Bagieu. Când un băiat de opt ani și bunica lui dau nas în nas cu Marea Vrăjitoare Supremă, s-ar putea să fie singurii care pot să pună capăt planului diabolic al vrăjitoarelor de-a scăpa de toți copiii.
Brianna se maturizează, de Terri Libenson. Deși urăște să se afle în lumina reflectoarelor, Brianna organizează o petrecere bar mitzvah pentru care e nevoită să învețe o limbă străină, să țină un discurs și să facă față dramelor de la școală și de acasă.
Lista completă a evenimentelor Grupului Editorial ART o găsiți aici.
MARA MARINESCU, 14 ani, elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Național „George Coșbuc”, Bucureşti:
Pentru mine, târgurile de carte sunt vizitele acelea în magazinul de jucării, în care mă pierd pe la lansări. Mersul la târgurile de carte a devenit un obicei încă de când mi se citea. Îmi plac agitația, întâlnirile întâmplăroare, dar și cele mult așteptate, emoțiile la coadă la autografe, oboseala de după o zi plină, pungile care aproape se rup de la atâtea cărți, dar mai ales săptămâna de după, în care citesc jumăte din noile achiziții. Le-aș spune tuturor copiilor că un târg de carte e cea mai bună ocazie să afli cum apare o carte, să îți iei autorul preferat la întrebări și să vezi cu ochii tăi că literatura e scrisă de oameni care se află printre noi.
👉POLIROM JUNIOR
Sapiens. O istorie grafică, volumul III: Stăpânii istoriei, de Yuval Noah Harari, David Vandermeulen, Daniel Casanave. În acest nou volum al seriei, autorii continuă să ne prezinte complicata poveste a omenirii cu umor, empatie și originalitate.
Istoria povestită copiilor, volumul II: Nobilul Aethicus şi o călătorie în jurul lumii, de Simona Antonescu, cu ilustrații de Radu Răileanu. Rostind descântecul ciudat pe care l-au învăţat de la bunicul Zosim, Ilinca și Călin se întorc din nou în timp, de astă dată în anul 470, când Histria era o cetate înfloritoare la Pontul Euxin.
Istoria povestită copiilor, volumul III: Menumorut și minele de aur de la Roșia Montană, de Simona Antonescu, cu ilustrații de Radu Răileanu. Școala se apropie cu pași repezi, uniformele și ghiozdanele îi așteaptă pregătite la capul patului, dar Ilinca și Călin nu se gândesc decât la Manuscrisul Gemenilor.
Regulile Prinţesei. Aventura cu Mamutul de Philippa Gregory. Florizella, eroina noastră neînfricată, pornește în noi aventuri împreună cu fratele ei mai mic, cu cel mai bun prieten, Bennett, și cu Mamutul cel fricos. Vor reuși ei să-l salveze pe noul lor prieten, Șarpele Mării, de la un spectacol ambulant?
Toate evenimentele Polirom de la Bookfest le găsiţi aici.
👉 GRUPUL EDITORIAL TREI
Băiatul, bivolul și iepurele de Regina Linke. Uneori poți face doar un lucru mic, mic. Dar el poate să conteze cel mai mult. Parabole despre iubire, compasiune și comunitate. (4+)
Ceai de fragi în vizuina bursucului de Eulàlia Canal. O poveste savuroasă despre căutarea fericirii. (4+)
Fetița și biblioteca ambulantă de Eulàlia Canal. O poveste despre felul în care cărțile și cuvintele dărâmă ziduri și pot să dezvăluie drumul spre libertate. (4+)
Elmer caută și găsește numere de David McKee. Multe lucruri se ascund peste tot, dar le poți găsi cu ajutorul lui Elmer și al prietenilor săi! (4+)
Eu sunt Rebel de Ross Montgomery. Rebel este un câine bun și îi iubește viața simplă și perfectă la ferma alături de stăpânul lui până când războiul se apropie prea mult. (8+)
Calul de război de Michael Morpungo. O poveste extraordinară despre război, prietenie și loialitate. (8+)
Lista completă a evenimentelor Grupului Trei de la Bookfest o găsiţi aici.
IRIS LUNGU, 13 ani, elevă în clasa a VII-a la Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță”, București:
La început, ce m-am impresionat cel mai mult a fost numărul infinit de cărți: zeci și zeci de edituri, cu standuri care mai de care mai interesante, unde puteam să descopăr titluri noi de adăugat la lunga listă de cărți pe care voiam să le citesc. Dar, pe parcurs, am ajuns sa realizez că cel mai fain lucru la târgurile de carte este faptul că pot găsi oameni cu aceeași pasiune pentru citit ca mine.
Pentru fiecare târg de carte, încerc să îmi fac un așa-zis „plan de bătaie”, cu cine o să mă văd sau aproximativ ce număr de cărți o să îmi iau (de la un punct trebuie să îmi pun o limită). Dar, ca să fiu sinceră, îmi place și să merg în unele zile fără un plan anume, doar să mă bucur de cărți.
👉DIDACTICA PUBLISHING HOUSE
Permis pentru a fi copil de Martin Page, Ronan Badel. Daniel e diferit. Și tocmai pentru că e altfel, primește o scrisoare oficială: riscă să-și piardă... permisul de copil! Într-o călătorie plină de întrebări, provocări și emoții, va învăța că nu trebuie să se schimbe pentru a se potrivi. (3-7 ani)
Vindecăm prin fapte bune de Stanislav Solovinski. Ce se întâmplă când bunătatea devine contagioasă? La grădinița lui Matei și Diana, copiii încep brusc să facă fapte bune… și nimeni nu înțelege de ce! ( 4+)
Incredibilele aventuri ale lui Andrei de Ivan Andrusiak, cu ilustrații de Natalka Haida. Un ou misterios, o poreclă nedreaptă și o dorință arzătoare de a-și dovedi curajul – așa încep incredibilele aventuri ale lui Andrei, zis „Marmota”. ( 9-12 ani)
Toate evenimentele Didactica Publishing Hous de la Bookfest le găsiţi aici.
👉 PORTOCALA ALBASTRĂ
O mie de secrete despre puișori de Claude Ponti. Într-o zi, puișorii au intrat în cărțile lui Claude Ponti și nu au mai ieșit. Se simt ca acasă acolo, fac o mulțime de prostii, mai ales Vlasi, puișorul mascat. Își trăiesc propriile aventuri, uneori murdărindu-se foarte mult.
Festivalul florilor de Elsa Beskow. Știați că în fiecare an în noaptea de Sânziene, florile se întâlnesc în secret și sărbătoresc solstițiul de vară într-un Festival al florilor? Doar în această noapte micuțele plante pot merge la fel ca oamenii, dar nu pot fi văzute.
Tu ce-ai prefera… de John Burningham. Ai prefera să mănânci tocăniță de păianjeni sau pireu de viermișori? Să ajuți o zână să facă vrăji sau spiridușii să sape după o comoară? Sau poate, dacă ai putea să alegi să fii oricine sau să faci orice ți-ar trece prin cap, până la urmă ai prefera să fii... tu?
Toate evenimentele Portocala Albastră de la Bookfest sunt aici.
ANDREI SIMION, 17 ani, elev în clasa a X-a Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”:
Atunci când mă gândesc la primul meu târg de carte, îmi amintesc cu drag de o serie de cărți în limba engleză cu legende despre animale exotice. Aveam în jur de
5 ani când mi-am cumpărat o carte cu doi armandilo pe copertă, carte pe care mi-a citit-o mai întâi mama. De atunci, am participat aproape în fiecare an la Bookfest.Când merg la un astfel de târg, încerc să descopăr cât mai multe cărți. Nu-mi pregătesc o listă de cărți, ci vin cu mintea deschisă și aleg pe moment ce mi se pare interesant. Dacă ar trebui să recomand altcuiva un târg de carte, le-aș zice că e un mod simplu și plăcut de a întâlni autori și de a descoperi cărți sau edituri cât mai diverse. Iar toate astea într-o atmosferă prietenoasă, plină de oameni pasionați de lectură. La finalul târgului, nu vor pleca doar cu cărți noi, ci și cu amintiri frumoase și dorința de a reveni și anul următor.
👉EDITURA CARTIER
Goldie pleacă în vacanță de Cristian Fulaș, cu ilustrații de Agnes Keszeg. Cățelușa Goldie își împarte oful cu cititorii. Se pare că oamenii ei, Gughi și Dodo, au de gând să plece în vacanță fără ea. Din nou.
Goldie merge la munte de Cristian Fula, cu ilustrații Agnes Keszeg. Această carte pornește de la un set de întrebări cât se poate de simple și în același timp foarte complicate: cum văd lumea prietenii noștri patrupezi, ce înțeleg ei și ce ne-ar spune dacă ar putea vorbi?
Frunzulița și Andalunda de Peter Demeny, cu ilustrații de Anca Smărăndache. Cartea aceasta speră să-i învețe pe copii că ceea ce e cu adevărat important se află dacă te uiți pe cer, nu în alte direcții. Autorul speră că această carte vorbi cititorilor mici despre frumusețea lumii și a literaturii.
👉EDITURA FRONTIERA
Azi dorm la tine de Sergio Ruzzier. Noi întâmplări comic-absurde cu neastâmpăratul Puiu și calmul Vulpoi, având în centru o petrecere în pijamale, un ciocan și o petrecere surpriză de mai mare râsul.
Luci de Marianna Coppo. Povestea unui bec aflat pe drumul spre iluminare.
Chiar nu s-a supărat nimeni? de Toon Tellegen. O colecție de fabule filozofice pentru copii și adulți pe tema mâniei.
Oraşul adormit de Martin Vopěnka. Roman SF pentru adolescenţi.
Lista completă a evenimentelor Frontiera la Bookfest este aici.
👉HUMANITAS JUNIOR
Integrala poveștilor de Oscar Wilde. Magice, somptuoase și rafinate, poveștile au fost scrise, după cum mărturisea el însuși autorul, „pentru copii și pentru cei care și-au păstrat nealterată capacitatea de a se minuna și a se bucura copilărește“.
Consulatul lunii de Matei Vișniec. Roman minuscul în două părţi destinat copiilor de la 8 ani în sus şi adulţilor de la 108 ani în jos
Pisica şi Diavolul de James Joyce. O veche istorioară franceză repovestită cu haz.
Lista completă a evenimentelor Humanitas de la Bookfest o găsiţi aici.
👉 NEMIRA
Justiţiarii din Tokio (vol. 7+8) de Ken Wakui. După încercarea eșuată a lui Takemichi de a-l readuce pe Baji în Toman, lucrurile stau mai rău decât își imaginase. Conflictul dintre cele două bande se intensifică...
Atelierul Vrăjitoarelor (vol. 4) de Kamome Shirahama. Coco, o fată simplă, care nu a cunoscut magia de-a lungul vieții, încearcă acum să devină vrăjitoare.
Atacul Titanilor (vol 9+10) de Hajime Isayama. Eren și ceilalți primesc vestea că Zidul Rose a fost spart. Se grăbesc să investigheze apariția din senin a unei mulțimi de titani. Dar totul se complică atunci când află că titanii se mișcă și după lăsarea nopții.
Lista completă a evenimentelor Nemira de la Bookfest o găsiţi aici.
SĂRBĂTOARE LA PREMIILE CĂRTURINO
Am sărbătorit cu toții literatura română pentru copii și pe creatorii acesteia, la cea de-a doua ediție a premiilor Cărturino, organizate de librăriile Cărturești! Iată câştigătorii, ale căror cărţi le veţi găsi şi la Bookfest:
Cartea de literatură pentru copii a anului: trofeul a fost câştigat de colegul nostru, MIHAI MĂNESCU, pentru volumul său „Comoara lui Harap-Alb”, ilustrații de Bianca Bratu, Ed. Humanitas
Cartea ilustrată pentru copii a anului: „Vreau să fiu invizibil”, text și ilustrații de Dan Ungureau, Ed. Arthur
Premiul Librarilor: „Descântece de bune maniere”, de Ionela Hadârcă, ilustrații Veronica Neacșu, Ed. Cartier
Premiul Copiilor: „Marele Ciulică”, text și ilustrații de Nicolae Popa, Ed. Prut.
ATELIERE CREATIVE LA MUZEU
SÂMBĂTĂ, 31 MAI
ora 11.00, Muzeul Municipiului București, Palatul Suțu
Scriitoarea SÎNZIANA POPESCU îi aşteaptă pe copii la atelierul „MAȘINUȚA CURCUBEU – Cum se naște o carte?” Lectură + Desen + Lucru manual + Joc = O rețetă pentru o dimineață perfectă! Vârsta recomandată: 3-7 ani. Detalii şi înscrieri AICI.
SÂMBĂTĂ, 14 IUNIE
ora 11.00, Muzeul Municipiului București, Palatul Suțu
Scriitoarea ANDREEA IATAGAN îi cheamă pe copii la o întâlnire cu năstruşnicii SPIRIDUŞII LUMINII din cartea cu acelaşi nume. Sunt nişte fiinţe micuţe, cu părul vâlvoi, care se scarpină întruna, dar care ştiu să facă ceva ce nimeni altcineva nu poate. Hai să citim împreună şi să meşterim un semn de carte în formă de spiriduş colorat! Vârsta recomandată: 4-8 ani. Pentru detalii şi înscrieri, urmăriţi pagina Muzeului.
POVEȘTI DE BASM PE SCENĂ
► 25 mai, ora 11.00, Teatrul pentru copii și tineret Colibri, CRAIOVA
„Bucătăria familiei Balaur”, dramatizare după cartea Adinei Rosetti „De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură”, în regia Deliei Gavlițchi. Biletele se pot procura de la Agenţia Teatrului Colibri.
► 14 şi 15 iunie, ora 11.00, Zbeng Cultural, Piaţa Unirii, CLUJ-NAPOCA
„Olguţa şi un bunic de milioane”, povestea lui Alex Moldovan, este pusă în scenă
de Zbeng Cultural. Cele două reprezentaţii vor fi în aer liber, iar actorii recomandă spectatorilor să aibă la ei: un telefon mobil cu bateria încărcată și datele mobile activate, plus o pereche de căști. Bilete, aici.
► 19 iunie, ora 17.30, Teatrul pentru copii și tineret Luceafărul, IAȘI
„Ziua în care a fugit somnul”, după cartea Victoriei Pătraşcu, este pusă pentru prima dată în scenă la cafeneaua Fika Iași, unde Teatrul pentru copii și tineret Luceafărul aduce poveștile contemporane mai aproape de public. Recomandat copiilor de peste 3 ani. Bilete, aici.
***Au contribuit la această ediție scriitoarele: ADINA ROSETTI, VICTORIA PĂTRAȘCU, CRISTINA BEATRICE PREDA, ANDREEA IATAGAN.
***Ilustrații: Adelina Butnaru.